torstai 21. helmikuuta 2008

Jauhelihamuffinssit

pohjataikinaan
2 munaa
0,5dl öljyä
1dl maitoa
1rkl siirappia
1dl ruis- tai kauraleseitä (hiutaleetkin käy)
3dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa

sekoita keskenään 4 ekaa ainesta. sekoita myös kuivat aineet keskenään ja yhdistä nesteisiin.

täyte
300g jauhelihaa
1 sipuli
2dl porkkanaraastetta
200g maustamatonta tuorejuustoa
0,5dl ketsuppia
0,5tl mustapippuria
2tl pizzamaustetta
1tl suolaa
basilikaa, persiljaa

ruskista jauheliha ja sipuli, lisää porkkanaraaste. hauduta hetki. lisää tuorejuusto ja mausteet. jäähdytä.

laita taikinaa muffinivuokien pohjalle noin 1rkl ja täytettä päälle saman verran. älä laita liian täyteen,nämä kohoaa tosi paljon! mulla tuli tästä 12 tooosi isoa, vähän liiankin. tulee varmaan 18 pientä. ripottele päälle juustoraastetta ja puolikkaat kirsikkatomaatit. paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja: