tiistai 5. helmikuuta 2008

Appelsiini-suklaamoussekakku



15 annosta

2 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen
n. 1/2 dl Valio appelsiinitäysmehua

Täyte
3 liivatelehteä
200 g taloussuklaata
5 dl Valio vispikermaa
1 dl Valio maitoa
1 rasia (200 g) Valio Viola appelsiini -tuorejuustoa
3 rkl sokeria
(3 rkl appelsiinilikööriä, esim. Grand Marnier)

Koristeluun
ananaskirsikoita (ja tuoreita mansikoita)
sitruunamelissan lehtiä
(75 g taloussuklaata)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi vaahtoon jauho-leivinjauheseos. Sekoita varoen. Kaada taikina pinnoitettuun voideltuun irtopohjavuokaan (sisäosan halkaisija n. 25 cm). Paista 175 asteessa n. 15 min kunnes kakkupohja on kypsä. Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä. Pese vuoka. Aseta leivinpaperi vuoan pohjalle. Pane jäähtynyt pohja takaisin vuokaan. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 - 10 min. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita 3/4 dl kermasta hyvin suklaasulaan kunnes seos on tasainen. Vatkaa loppu kerma löysähköksi vaahdoksi. Liuota liivatelehdet kuumaan maitoon. Jäähdytä haaleaksi. Sekoita tuorejuusto haalean suklaaseoksen joukkoon sähkövatkaimella. Lisää sokeri, likööri ja liivateseos. Lisää kermavaahtoon kevyesti sekoitellen. Kostuta pohja. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään jääkaapissa. Irrota kakku tarjolle. Koristele. VINKKI Voit koristella kakun suklaareunuksella. Leikkaa esim. isosta muovipussista n. 5 cm leveä, kakun ympärysmitan pituinen suikale. Sulata 75 g taloussuklaata mikrossa pienessä astiassa. Laita muovipussiin. Tee pussin kulmaan pieni reikä. Pursota suklaata suikaleen päälle ylös-alas ja sitten toinen kerros päälle vinottain. Koriste saa olla n. 1/2 cm kakkua korkeampi. Anna kovettua (kovettuu nopeammin viileässä). Nosta "suklaa-aita" kakun reunoille muovisuikaleen avulla. Irrota muovi. Ellei muovi irtoa, nosta kakku ensin hetkeksi jääkaappiin.

Ei kommentteja: