perjantai 14. maaliskuuta 2008

Dallaspullat


16-18 kpl

25 g hiivaa
3 dl täysmaitoa
1/2 muna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
7-8 dl vehnäjauhoja
100 g voita

Täyte:

150 g voita
1 prk (200g) vaniljarahkaa
1/2 dl vaaleaa siirappia
1 ps vaniljakastikeaineksia ( esim. Blå Band )
1 rkl vaniljasokeria

Voiteluun:

1/2 muna

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Riko muna lasiin, sekoita rakenne rikki, kaada puolet munasta maito-hiivaseokseen. Lisää sokeri ja suola.
Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää lopuksi pehmeä tai sulatettu rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes rasva imeytyy. Kohota taikinaa puolisen tuntia.
Valmista täyte. Sulata voi. Lisää rahka, siirappi ja kastikeainekset joukkoon. Sekoita hyvin.
Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä 3/4 osaa täytteestä levylle. Kääri taikinalevy rullalle ja leikkaa noin 2 cm:n paksuisiksi kiekoiksi.
Kohota pullia uunipellillä noin 15 minuuttia. Voitele pullat. Levitä loput täytteestä pullien päälle.
Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.

( Resepti; Maku-lehti, Elisa Johansson )

Ei kommentteja: