Imelletty perunalaatikko (vanha ohje KPO lehdestä)
1 kg(8-10 kpl), perunoita, vettä
n. 1/2 dl vehnäjauhoja
3 rkl siirappia
2 tl suolaa
n. 6 dl maitoa
50 g voita tai margariinia
(n1/4 tl muskottia)
1. Keitä perunat kuorineen suolattomassa vedessä kypsiksi, kuori kuumina ja survo heti soseeksi
2. Lisää soseeseen vehnäjauhot ja anna soseen imeltyä lämpimässä paikassa 2-4 tuntia
3. Sekoita soseeseen maito, sulatettu rasva ja mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
Jätä vuoka melko vajaaksi ettei ruoka pääse kiehumaan yli
4. Paista perunalaatikkoa 150 asteessa 2-3 tuntia. Imelletty perunalaatikko suositellaan pakastettavaksi paistamatta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti