sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Imelletty perunalaatikko (vanha ohje KPO lehdestä)

1 kg(8-10 kpl), perunoita, vettä
n. 1/2 dl            vehnäjauhoja
3 rkl                  siirappia
2 tl                    suolaa
n. 6 dl              maitoa
50 g                 voita tai margariinia
(n1/4 tl               muskottia)

1. Keitä perunat kuorineen suolattomassa vedessä kypsiksi, kuori kuumina ja survo heti soseeksi
2. Lisää soseeseen vehnäjauhot ja anna soseen imeltyä lämpimässä paikassa 2-4 tuntia
3. Sekoita soseeseen maito, sulatettu rasva ja mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
    Jätä vuoka melko vajaaksi ettei ruoka pääse kiehumaan yli
4. Paista perunalaatikkoa 150 asteessa 2-3 tuntia. Imelletty perunalaatikko suositellaan pakastettavaksi paistamatta.

Ei kommentteja: