tiistai 8. maaliskuuta 2011

Hartolan omenaherkku

125g voita
4dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
0,5rkl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa

Nypi yllä olevat aineet muruksi. Jaa kahteen kulhoon.

Lisää toiseen kulhoon murun sekaan
1dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
1 muna
Ja sekoita taikinaksi.

Levitä taikina voideltuun pyöreään vuokaan. Pilko päälle 3 isoa omenaa pieniksi kuutioksi. Ripottele päälle kanelia. Paista tässä vaiheessa 200 asteessa noin 10min, kunnes saa vähän väriä.

Sekoita rahkaseos:
1prk rahkaa
1dl sokeria
1 muna
Ja kaada se esipaistetun omppu-pohjan päälle.

Ripottele rahkakerroksen päälle muruseos (eli puolikas siitä ekasta taikinasta), ja paista koko hommaa vielä noin 10-15min, kunnes on saanut väriä ja "tuntuu kypsältä".

Ei kommentteja: