sunnuntai 16. joulukuuta 2007

Imelletty peruna-bataattivuoka

Valmistusaika: Alle 30 min



1,0 kg perunoita
500,0 g bataattia
1,0 dl vehnäjauhoja
3-4 dl maitoa
2,0 tl suolaa
1/2 dl siirappia
muskottipähkinää
pinnalle:
voinokareita

  1. Keitä hyvin pestyt perunat kuorineen suolaamattomassa vedessä.2. Kuori ja lohko bataatti. Keitä lohkot vähässä vedessä kypsiksi noin 15 minuuttia.
  2. Kuori perunat. Survo perunat ja bataattilohkot. Sekoita vehnäjauhot survokseen ja anna seoksen imeltyä huoneenlämmössä yön yli.
  3. Lisää perunasurvokseen mausteet ja maito. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (2 vuokaa) ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 2,5 tuntia.

Kotiliesi 23/2003

Ei kommentteja: