sunnuntai 18. marraskuuta 2007

Quiche Lorraine (kinkkupiiras)

Pohja:

100g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
3rkl kylmää vettä

Nypi voi, vehnäjauhot ja suola. Lisää vesi ja sekoita ripeästi tasaiseksi. Anna taikinan rauhoittua hetki jääkaapissa.

Täyte:

300g (savu)kinkkua
Puolikas purjo
1 purkki (2dl) ruokakermaa
1 purkki (1,5dl) ranskankermaa
3 munaa
150g juustoraastetta
0,5tl mustapippuria
0,5tl timjamia

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja paista pohjaa 15 min. 200 asteessa.

Levitä täyte puolikypsälle pohjalle ja paista vielä n. 30 min tai kunnes pinta on hyytynyt ja saanut kauniin värin.

Ei kommentteja: