sunnuntai 18. marraskuuta 2007

Pätkiskakku

3dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1rkl leivinjauhetta
4rkl kaakaojauhetta (esim. van Houten)

150g sulatettua margariinia
2dl maustamatonta jugurttia
4-5 patukkaa pätkistä
3 munaa

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää paloitellut pätkikset sulaneen (ja jäähtyneen) rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jugurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Kaada taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 30-45 min. (ei liian kypsäksi, että jää meheväksi) 175 asteessa.

Kuorrutus:

200g suklaata (fazerin sininen levy)
100g rasvaa

Sulata aineet varovasti esim. Vesihauteessa ja valuttele jäähtyneen kakun päälle.

Ei kommentteja: